49 minuuttia, 57 sekuntia lohtua

Artwork by Julia

Huhtikuussa jaoin teille terapiasoittolistani, joka sisältää 9 kappaletta hengittelyyn ja rauhoittumiseen. Nyt kuunneltuna elektroniset ja paikoin yllättävän nopeatempoiset kappaleet tuntuvat liian rajuilta ja energisoivilta. Kun pää, tunteet ja keho ovat käyneet ylikierroksilla, umpisolmussa ja toisaalta tyhjäkäynnillä, olen kaivannut jotain rauhallisempaa, pelkistetympää, lohdullisempaa.

Olen aina rakastanut pianoa ja sillä on ollut minuun jotenkin maadoittava vaikutus. Pianon ääni saa aikaan monia ristiriitaisia tunteita samaan aikaan ilman, että ne tuntuvat ristiriitaisilta. Ehkä ei ole yllätys, että viimeaikaisissa musiikkivalinnoissani on soinut kaikkein eniten piano.

Valitsin teille taas 9 suosikkiani, joista olen itse saanut rauhaa, lepoa ja lohtua lähikuukausina. Mielestäni lista sopii kaikkiin – ristiriitaisiinkin ja ehkä erityisesti niihin – tunnetiloihin. Minut se saa joskus hengittämään niin rauhallisesti ja syvään, että tuntuu kuin ei saisi happea ja olon täysin rauhalliseksi ja tyyneksi, vaikka samalla sydän hakkaa kurkussa ja itkettää, mutta sillä hyvällä tavalla. Monta kertaa olen huomaamattani itkeskellyt useamman kappaleen putkeen ja sen jälkeen on tullut rauha, helpotus ja lohtu.

Tässä lohtusoittolistani on, saat sen omaksi.

Suosittelen myös Max Richterin Sleep-albumia. Levy on jatkuva kokonaisuus ja kestää 8,5 tuntia, mikä vastaa hyvien yöunien pituutta. Artistin mukaan se on 8,5-tuntinen tuutulaulu – aika ihana konsepti. Levy toimii kyllä myös yhtä lailla hereillä ja päiväsaikaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *