Marras

Monelle meistä marraskuu on vuoden raskain kuukausi. Marraskuussa selvitään, pärjätään, yritetään, rämmitään, mennään säästöliekillä ja äärirajoilla, jaksetaan jotenkin. Marraskuussa meiltä viedään valo, samoin värit. Liian usein harmit, huolet ja sydänsurut osuvat juuri marraskuulle. Ei varmaan ole sattumaa, että suomen kielessä tämä kuukausi on saanut nimensä kuoleman mukaan.

Itselläni marraskuun survival mode on kestänyt vuoden päivät, enkä yhtään enää jaksaisi kaikkea tätä selviytymistä ja jaksamista. Vuosi sitten voin huonommin ja jaksoin vähemmän kuin koskaan ennen, ja siitä asti olen pistänyt kaikki ylimääräiset voimani toipumiseen ja vahvistumiseen. Nyt niitä ylimääräisiä voimia ei enää ole ja haluan vain nukkua kolmen tunnin päiväunia, syödä pakastepizzaa ja jäätelöä sängyssä ja olla tekemättä parastani yhtään missään.

Viimevuotiset vinkit marraskuusta selviytymiseen pätevät yhä, ja vannon edelleen kirkasvalolampun ja oranssien hedelmien nimeen. Niiden lisäksi tai niistä huolimatta suosittelen myös kunnon marraskuussa rypemistä ja marraskuun hyväksymistä sellaisena kuin se on. Pimeä, usein raskas ja joskus ihan paska kuukausi. Miksi meidän pitäisi jaksaa, jos luontokaan ei jaksa ja vaan kuolee pois?

Tein soittolistan näihin marrastunnelmiin. Omistan sen niille, joille tämän vuoden marraskuu on kaikista vaikein marraskuu. Enää 24 päivää jäljellä ja selviät niistäkin ( ♥ )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *