Solut herää eloon -soittolista

Auringon lämmittämän metsän tuoksu ja sinivuokkoja kaikkialla, minne vain katseeni käännän. Ketunleivän ja kuusenkerkän kirpsakka maku. Vaaleansininen lemmikkimeri, omenankukan nuppujen vaaleanpunainen ja terälehtien valkoinen. Mustikanvarpujen lähes neonvihreä kirkkaus. Kaiken peittävä, tahmainen siitepölyn keltainen. Sateen jättämä raikkaus, höyryävät kalliot, pyöräilystä johtuva jälkihiki. Peurojen pompsahtelevat valkoiset pyllyt jonossa kävelytien reunassa.

Siinäpä asioita, joita olen havainnoinut tässä kevään mittaa ja joita ajattelin valitessani musiikkia soittolistalle, jota kuvailen ”kevätkesän herättelylistaksi”. On toukokuun loppu ja viime päivät olen odotellut sateen taukoamista, jotta pääsisin kääntämään loputkin viljelypalstan maasta ja istuttamaan sinne perunaa.

Soittolista onkin oivallinen seuralainen niin metsäkävelyille, pyörälenkeille kuin puutarhahommiinkin. Käy se myös kärsimättömiin sadepäiviin sisällä, taustamusiikiksi kesäkukkien valintaan sekä vaatekaapin kevätsiivoukseen.

Tunnin mittaisen soittolistan avaa Yonan mahtipontinen Solut herää eloon-kappale, jonka mukaan koko lista on nimettykin. Barrien Tal Uno on yksi ehdoton tämän kevään suosikkini, jonka laitan soimaan, kun en tiedä mitä muutakaan kuuntelisin. Tiiu Helinän Vähinä, jossa Draama-Helmi tykittelee menemään tuttuun lakoniseen tapaansa, on koko kevään todellinen big mood (”oon ollut / liian kiva / liian kauan”). Malla ja Girls of the Internet tarjoilevat listan tanssittavimman osuuden ja erityisesti I Don’t Wanna Lose You on soinut itsellä repeatilla viime viikkoina. Listan päättää valoisan vuodenajan moderni klassikko, Jukka Nousiaisen Ei Enää Kylmää Eikä Pimeää.

Tästä pääset kuuntelemaan Solut herää eloon-soittolistaa Spotifyssa ja toivotaan, että huomenna paistaa aurinko!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *