Vapaa Palestiina

Lounakollektiivi tukee vapaata Palestiinaa ja vaatii välitöntä tulitaukoa Gazaan. Olemme toivottomia ja sydänjuuriamme myöten järkyttyneitä Israelin apartheid-valtion toteuttamasta palestiinalaisten kansanmurhasta. Emme löytäneet omia sanoja näiden kauheuksien edessä, joten käänsimme osan filosofi Judith Butlerin haastattelusta ja annamme sen puhua puolestamme (koko haastattelun voit nähdä ja kuulla täällä):

Se, mitä me näemme [tällä hetkellä], ei ole palestiinalaisten siviilien tappamista vain eräänlaisena sodan sivutuotteena. Nämä siviilit ovat hyökkäyksen kohteena, ja tiettyyn etniseen, rodullisesti määriteltyyn ryhmään kuuluvien siviilien ottaminen tähtäimeen on kansanmurhaa. Se, mitä me näemme juuri nyt on kansanmurhaa, ja meidän kaikkien pitäisi nousta vastustamaan sitä. Allekirjoitin monia vetoomuksia, joista yksi vaatii välitöntä tulitaukoa. Se on vähimmäisvaatimus. Totuus kuitenkin on, että nyt todistamamme väkivalta kuuluu 75-vuotiseen väkivallan jatkumoon, jota ovat määrittäneet systemaattinen tappaminen, vangitseminen, pidättäminen, häädöt, varastettu maa ja tuhotut elämät. Todellisuudessa tarvitsemmekin paljon kokonaisvaltaisemman ratkaisun. Ennen kuin Palestiina on vapaa ja palestiinalaiset voivat elää kansalaisina ja poliittisina toimijoina maailmassa, jota he ovat mukana rakentamassa, ja he pääsevät osaksi itsehallinnollista demokratiaa, väkivalta ei tule päättymään. Rakenteellinen väkivalta tulee jatkossakin synnyttämään vastarintaa. Niin ainakin toivon –”

– Filosofi Judith Butler 26.10.2023, Democracy Now!


Lue lisää tilanteesta:

Fariha Róisín: My heart, oh, Palestine & On Israel & Propaganda

Tiina Järvi, Antti Tarvainen & Mikko Joronen: Miehitys, asuttajakolonialismi ja vallan epätasapaino: Kommentti Ylen taustoitukseen Gazan tilanteesta

Fem-R: Tulitauko. Nyt (linkki vie Instagramiin)

Javiera Merchant Aedo: Israelin apartheid aloittelijoille (linkki vie Instagramiin)

Ni Santas: Boycott these brands! (linkki vie Instagramiin)

Anu Silfverberg: Long Playn Perjantaikirje


Allekirjoita vetoomus:

Amnesty: Tulitauko nyt

Palestinian Voices Finland: Tulitauko Gazaan

Vetoomuskirje päättäjille

Opetus- ja kasvatusalan ammattilaiset: Lasten oikeuksien toteutuminen turvattava Gazassa

Sosiaalialan ammattilaisten adressi

Rasisminvastainen tutkijaverkosto: Sotatoimien Gazassa loputtava nyt


Lahjoita, jos pystyt:

Lääkärit ilman rajoja

UN Women Suomi

Unicef


Lataa ja tulosta kylttejä mielenosoituksiin:

Tulitauko Gazaan nyt!

Palestine Art for Protests (englanniksi)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *